tisdag 3 september 2013

"Socialmedicinskt funktionshinder"

"Vad är det för diagnos?" frågar du.

Den frågan ställde jag också när jag hörde talas om detta.

Det är ingen diagnos från läkarvetenskapen. Det är en diagnos eller "kod" som Arbetsförmedlingen använder sig av för arbetssökande som inte hör till "normen".

Var fjärde arbetssökande klassas idag som funktionshindrad. Jämfört med för tjugo år sedan då siffran var en av tio.

Dem som inte uppfyller arbetsgivarnas krav. De som inte uppfyller arbetsmarknadens krav på socialkompetens, har förmågan att göra omställningar i arbetslivet och förmågan att utföra många olika arbetsuppgifter., dvs arbetsgivarnas krav.

De som inte är "anställningsbara". "De oanställningsbara."

Det låter ju som en kalkonfilm.

Människor läggs under koder som används för beviljande av arbetsmarknadsåtgärder, dvs arbetsgivare kan få bidrag och annat stöd för att anställa dessa människor. Alternativet är fortsatt arbetslöshet. Försörjningsstöd.

Arbetsmarknadsåtgärder kan vara positivt, absolut. Om ändamålet helgar medlen. Om målet uppfylls. Om det leder till arbeten. Trygghet. Inkomst. Intjänande till pensionen. Anställningstrygghet och goda anställningsvillkor. Försäkringar. En god hälsa.

Det är när det utnyttjas det blir fel.

Hur ställer då Arbetsförmedlingen dessa "diagnoser"?
Jo, den som är arbetslös får svara på en massa frågor. Frågor som är anpassade efter arbetsmarknadens synpunkter på vad som är normalt. Arbetsgivarnas kompetenskrav.

Är man enligt AF socialt funktionshindrad, ser man kanske inte ut som alla andra. Man är kanske piercad. Man har kanske brister i sin personliga hygien. Man är kanske inte så social. Man har svårigheter att marknadsföra sig själv. Man har åsikter som inte synkar med de "normala".

Men är det inte så att vi alla är lika mycket värda? Är man värd att hamna i FAS 3, att under en begränsad period, för en ersättning som inte går att leva på, som inte leder till en tillsvidare anställning istället?

"Jag kan också tycka att det är jättefarligt om vi som myndighet bestämmer att personer inte är anställningsbara. För då underlättar vi ju den utvecklingen som är ganska negativ. Om vi puttar bort alla personer som inte är mainstream, vad får vi då kvar? Ja, vi får ju kanske kvar en liten grupp ja-sägare...jag tycker alla människor borde få en chans att vara med" uttrycker en arbetspsykolog.

Omstrukturering inom Arbetsförmedlingen har gjort att arbetslösa fått tillgång till jobbcoacher, omställningsstöd och försämrad a-kassa jämfört med tidigare utbildningar och praktik.

Minskningen av resurser till arbetsmarknadsutbildningar har varit så omfattande att Sverige år 2010 låg under genomsnittet för OECD:s medlemsländer! 

Sveriges regering kallade detta för "den nya arbetslinjen".

Sverige har idag en elitistisk arbetsmarknad. Den är inte för alla. Man ska vara på ett visst sätt. Se ut på ett visst sätt. Fokus ligger på individers anpassningsförmåga efter en flexibel arbetsmarknad.

Allt som Arbetsförmedlingen erbjuder individen idag, personlighetstest, självskattningsformulär, karriärrådgivning och handlingsplaner kan tyckas bra, och det är det nog för vissa, men långt ifrån för alla. Trots i sin iver, tenderar detta att lägga en norm för vilka egenskaper man bör ha för att duga på arbetsmarknaden.

Hur stämmer det då överens med arbetet med arbetsanpassning och rehabilitering? Diskriminering och jämställdhet?
När arbetsgivare kan välja och vraka bland arbetslösa? Sålla "agnarna från vetet"?



Vi är olika. Det är en tillgång! Det är så vi utvecklas, det är så vi bygger vår framtid!
Var finns solidariteten, nyfikenheten, etiken och moralen?

Jag kommer att göra mitt för en bättre och tryggare arbetsmarknad. För alla. Det är val nästa år. Jag vet vad jag kommer att rösta på!

 


4 kommentarer:

  1. Ojoj ja det är då viktigt att alla förstår att det inte är Arbetsförmedlingen som stämplar folk som oanställbara eller sätter koder på folk som inte behöver det extra stöd koderna ger. Det är ju för guds skull inga diagnoser som Arbetsförmedlingen ställer - alla koder ska grunda sig på underlag från specialister. För socialmedicinsk funktionshinderkod gäller ex intyg om missbruk eller att de är villkorligt frigivna från fängelse. Det är arbetsgivarna som bestämmer vilka de vill anställa, det kan ingen myndighetsperson påverka - annat än genom att försöka bygga broar med de stöd som staten tillhandahåller. Och eftersom ingen arbetsförmedlare får avgöra sådant godtyckligt har statsmakten slagit fast att detta kodsystem ska finnas och att det alltid ska finnas underlag för koderna. Det förekommer så mycket vilsenhet i media nu när det gäller koderna att det är uppenbart att det syftar till att hänga ut och såga. Men låt allmänbildningen växa istället för att försämras.

    SvaraRadera
  2. Hej Zara,

    Jag heter Jenny och arbetar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumerera på blogginlägg som handlar om oss.

    Visst är det så att fler personer är inskrivna som arbetssökande och registrerade med en funktionsnedsättning hos Arbetsförmedlingen idag än för 10 år sedan. En orsak till detta är att Arbetsförmedlingens uppdrag blivit större än det vara för 10 år sedan. Vi har idag bland annat personer som tidigare haft sjukskrivning hos Försäkringskassan men som nu är utförsäkrade och ska pröva via Arbetsförmedlingen om de kan återgå till arbete i någon omfattning.

    För att socialmedicinska funktionsnedsättningar ska kunna fastställas gör vi alltid en utredning. I den utredningen fokuseras på personens förmåga att klara av ett arbete och sin sociala livssituation. Utredning utförs inte av en arbetsförmedlare utan av en socialkonsulent. Vi dokumenterar och utreder alltså den arbetssökandes förutsättningar till arbete, detta gör vi för att kunna erbjuda rätt stöd och hjälp anpassat utifrån individens behov. Begreppet oanställningsbara används inte, det handlar om att hitta det som fungerar bra för individen och förstärka detta, samt att hitta det som fungerar mindre bra och hitta vägar för att jobba vidare för att utveckla den biten.

    Läs gärna mer om Arbetssocial utredning via denna länk: http://korta.nu/dv0y3

    Kontakta oss gärna på 0771-60 00 00, om du är intresserad av att veta mer om vårt arbete inom socialmedicinskt hinder och komma i kontakt med någon av våra specialister på Arbetsförmedlingen.

    Med vänliga hälsningar
    Jenny, arbetsförmedlare

    SvaraRadera
  3. Tack för era kommentarer! En god arbetsmarknad är en nödvändighet för samhällets överlevnad. Arbetsförmedlingen har sina direktiv och toppenbra handläggare som t e x Fredrika. Det som bekymrar mig är långsiktigheten i dessa åtgärder. Vad händer när bidragstiden och praktiktider löpt ut?
    Leder dessa till arbeten?
    Arbeten som omfattar anställningstrygghet och ekonomisk trygghet? Försäkringar? Pension?
    Hur anpassas arbetsplatserna?
    Skulle samverkan med de fackliga arbetsmiljöorganisationerna kunna stärkas?

    Visst kan vi gör bättre, med arbetsgivares och politikens kloka val!

    Zara

    SvaraRadera
  4. Jo Det kan man tro att de har enligt Jenny underlag för att ställa rätta koder, Min syndeffekt är av bokstavsfels karraktär men med lämplig beväpning ser mycket bra för läsning 4 punkter, Astma, och haft en för stor kropp med följd lite högre socker värden. Påstås vara funktionhindrad?. På dem jobb jag vill ha, Frittisgård, Vaktmästare på skola eller sjukhus, Taxiväxlar är inget problem dom som känner mig vet att det skulle funka. Man tar inte reda på vad jag är riktigt bra på, Min ögonläkare skrev Lässynen är 7%höger öga och 4,5 på vänster öga, men gåsynen är 66% vädå underlag eller som Hagberg från AF uttrytke det *Vi kan ju inte ta med dina meriter för det förstör din handikappsbild' Det gäller att pressa fram bidrag. och efter 24 arbete inom förvaltningen har det framkommint de har trott att jag en hjärnskada, De två undersökningtar som påstås vara tillgrund har försvunnit hmmm.Spelar bandy, Pingis, Min tror att det sistnämnda skrev men för därför att man likställd med fullt frisk, så när man vill tala om att vissa arbeten är OK blir det fel Så det finns bara Svart eller Vit. Som man roppar får man svar! och på frågan 'att en del tror att jag är nästan blind' Proff. Jag kan inte bota dumhet. slut på citat.

    SvaraRadera